طرز تهیه‌ی بستنی مقوی و لذیذ با عسل موضوعی است مورد توجه مردم در فصل گرم سال می‌شود.

بستنی یک دسر خوشمزه با طعمی دلپذیر است که در تمام فصول سال به خصوص در فصل تابستان مورد استقبال قرار می‌گیرد.

بستنی نوعی از دسرهای سرد و یخی است که احتمالا به علت هوای گرم تابستان اختراع شده است.

شاید اولین بستنی ها سیر زیر را طی کرده تا به شکل بستنی امروزی درآمده است.

تاریخچه بستنی

در زمان بقراط حکیم مردم یونان، برف و عسل و میوه را با همدیگر ترکیب می‌کردند و آن را به تشویق بقراط می خوردند.

در ایران نیز چند قرن قبل از میلاد مسیح ایرانیان سازه ای در میبد یزد به نام یخچال ساختند که آب قنات به سوی این سازه روانه می‌شد و در فصل زمستان این آب یخ می‌زد.

ایرانیان در فصل گرم سال یخ های این سازه را جدا و با زعفران و گلاب مخلوط می‌کردند و بنا بر سلیقه بر روی آن شیره انگور می‌ریختند و به عنوان یه نوشیدنی سرد میل می‌نمودند.

اولین بستنی با شیر اولین بار در چین توسط امپراتوری تانگ درست شد.

بعد ها در قرن 17 میلادی آنتونیو لاتینی یکی از آشپزهای مشهور ایتالیا با نوشیدنی های میوه ایی نوعی بسنتی یخی درست کرد.

بعدها این آشپز معروف نوعی بستنی درست کرد که در آن از شیر و خامه استفاده می‌شد. سال ها بعد این نوع بستنی ها به دربار انگلیس نیز رسید.

با اینکه اولین بستنی ها در ایتالیا رواج پیدا کرد ولی اولین دستور تهیه آن در فرانسه منتشر شد.

اولین کافه ایی که بستنی را سرو کرد، کافه ایی در فرانسه به نام کافه پروکوپ بود.

بعد ها در ساخت بستنی های کرم شکل و تخم مرغ دار به طور مستقیم از یخ استفاده نمی کردند بلکه از یخ برای پایین آوردن مواد بستنی استفاده می‌شد.

نانسی جانسون اولین مخترع دستگاه بستنی ساز خانگی بود.

طرز تهیه‌ی بستنی مقوی و لذیذ با عسل را در این مقاله توضیح خواهیم داد.

بستنی در ایران

در ایران دورگردها یخ در بهشت و یا همان نوشیدنی های سرد و یخی و فالوده را با گاری در شهرهای بزرگ می فروختند.

اما بستنی که به عنوان دسری که با شیر درست شده باشد از زمان سومین سفر ناصرالدین شاه به فرانسه به ایران آمد.

اولین بستنی در مغازه ممد ریش در جنوب تهران فروخته شد.

و اکبر مشهدی ملایری اولین بستنی سنتی ایرانی را متداول کرد.

مواد لازم و روش ترکیب

برای تهیه بستنی به روش خانگی چند روش وجود دارد:

یکی از روش های رایج تهیه بستنی خانگی روش هم زدن فاصله دار است. در این روش زمانی که مواد بستنی آماده شد ابتدا در یخچال می‌گذاریم و سپس در فریزر.

بعد از گذشت حدود 40 دقیقه، وقتی که اطراف ظرف بستنی شروع به بسته شدن کرد مواد را از فریزر بیرون می‌آوریم و خوب هم می‌زنیم و دوباره داخل فریزر می‌گذاریم.

با این کار هنگام یخ زدن کریستال های بزرگ تشکیل نمی‌شود و یک بستنی نرم و لطیف بوجود می‌آید.

این کار را تا سه ساعت، هر نیم ساعت یکبار انجام می‌دهیم و بعد چند ساعت در فریزر آن را استراحت می‌دهیم تا بستنی آماده شود.

در روش بعدی با بالا بردن سرعت فریز شدن بستنی از سرعت تشکیل کریستال های بزرگ جلوگیری می‌کنیم.

در این روش مواد آماده بستنی را در تکه های کوچک فریز می‌کنیم و با این کار به یخ زدن بستنی سرعت می‌بخشیم.

چرا باید از عسل در بستنی استفاده کنیم؟

عسل یک ماده غذایی پرخاصیت و دارویی است که بسیاری از متخصصان توصیه به مصرف آن به جای شکر را می کنند.

دستور بستنی با طعم توت فرنگی و عسل:

مواد لازم:

موز 2 عدد به صورت خورد شده

توت فرنگی خرد شده دو پیمانه

عسل یک چهارم پیمانه

ریواس خرد شده 2 عدد

شیر نارگیل دوسوم پیمانه

طرز تهیه:

توت فرنگی و موز را در کف ظرفی می چنیم و در حدود 7،8 ساعت داخل فریزر می‌گذاریم تا یخ بزند.

ماهیتابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و ریواس خورد شده و عسل را در داخل ماهیتابه می‌ریزیم و حدود 10 دقیق اجازه می دهیم که مواد با همدیگر جوشانده شود.

هنگامی که ریواس نرم شد و موادمان غلیظ شد مواد را برمی داریم و در داخل طرفی که در بسته باشد داخل یخچال می‌گذاریم تا سرد شود.

بعد توت فرنگی و موز یخ زده را از فریزر بیرون می‌آوریم و با مخلوط کن آن ها را ریزتر می‌کنیم و بعد شیر نارگیل را اضافه می‌کنیم تا موادخمیری شود.

و حالا نوبت اضافه کردن عسل و ریواس به مواد خمیری است و به این ترتیب یک بستنی خوشمزه درست می‌شود و آماده سرو است.

برای اینکه از خواص عسل بهره مند شوید لازم است از عسل طبیعی در تهیه بستنی استفاده کنید.

فروشگاه اینترنتی هفت برج خارون عسل و محصولات زنبور عسل مانند ژل رویال، بره موم، کپسول بره موم، گرده گل، موم را با بالاترین کیفیت برای فروش عرضه می کند.

محصولات این فروشگاه، در صورت عدم رضایت مشتری دارای ضمانت مرجوعی می‌باشد.