مقدار مجاز مصرف عسل و سایر قندها به صورت روزانه چقدر است؟ شاید جواب به این سوال کار دشواری باشد و نتوان جواب قطعی به آن داد.

مصرف عسل و سایر قند ها  به صورت روزانه برای هر فرد به عوامل مختلفی ازجمله سبک زندگی و رزیم غذایی فرد بستگی دارد.

ممکن است فردی مواد خوراکی و غذایی مصرف کند میزان قند کمی نسبت به شخص دیگر داشته باشد یا فردی فعالیت های ورزشی منظمی در سبک زندگی خود داشته باشد.

یا ممکن است شیوه زندگی فردی بی تحرک باشد و تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات داشته باشد.

سازمان جهانی بهداشت توصیه های زیادی در کاهش مصرف قند به صورت روزانه کرده است.

مصرف زیاد قند و شکر و یا شیرینی جات سبب ایجاد بیماری می شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد.

مصرف بیش اندازه قند ها باعث بیماری قلب و عروق می‌شود و اگر سطوح دریافت گلوکز به صورت روزانه زیاد باشد مغز را دچار مشکل می‌کند و فرد دچار افسرگی یا اضطراب یا اینکه بیش فعالی می‌شود.

و اما در مورد مقدار مصرف عسل به صورت روزانه، نمی توان مقدار مشخصی را توصیه کرد چرا که هر فرد سبک زندگی و رژیم غذایی خاصی دارد.

و درست است که عسل یک شیرین کننده طبیعی است ولی این طور نیست که ما به هر اندازه که خواستیم و بدون محدودیت می‌توانیم مصرف کنیم.

بنا به دلایل ذکر شده امکان دقیق مقدار مجاز مصرف عسل و سایر قند ها به صورت روزانه را نمی توان مشخص کرد.

قند چیست و انواع آن

قند هر نوع شیرین کننده‌ی کالری داری است و به صورت شکل های مختلفی در بازار موجود می‌باشد.

قندها از یک یا دوتا کربوهیدرات تشکیل شده اند. کربوهیدرات ها شامل گلوکز، فروکتوز، گالاکتوز می‌باشند.

انواع مختلفی از قندها موجود است مانند شکرقهوه ایی، شکر سفید، عسل، شکر خام، شربت ذرت، شکر پالم، ملاس و شربت افرا

پایه قندها فروکتوز، گلوکز وساکاروز است.

گلوکز اصلی ترین منبع برای تامین انرژی بدن است که کلیه سلول ها برای انجام فعالیت های خود از آن استفاده می‌کنند.

فروکتوز قند میوه است و به طور طبیعی در عسل، میوه ها و نیشکر وجود دارد. این قند شیرینی ۱.۵ برابری نسبت به قند سفید دارد.

فروکتوز در فرآیند هضم غذا به صورت مستقیم وارد جریان خون می‌شود.

ساکاروز همان قند سفید است که از چغندر قند و نیشکر تولید می‌شود. به راحتی قابل هضم نیست و به صورت چربی ذخیره می‌شود و منجر به چاقی می‌شود.

لاکتوز قندی است که در شیر موجود است. قند لاکتوز به راحتی قابل شکسته شدن است و سبب جذب کلسیم، منیزیم و زینک می‌شود.

میزان مجاز مصرف قند برای افراد مختلف

بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت نباید شکری که به غذا افزوده می‌شود بیشتر از دو قاشق چایخوری در روز باشد که معادل 10 گرم می‌باشد.

و همچنین شکر افزایش یافته به انواع غذاها و نوشیدنی ها و قندهایی که به صورت طبیعی در عسل، در شربت ها وآبمیوه های طبیعی، اسموتی ها و پوره ها وجود دارد نباید بیشتر از 5 درصد کالری که فرد در طول روز دریافت می‌کند بیشتر باشد.

بنابراین آنچه که توسط سازمان جهانی برای مصرف قند شده به شرح زیر است.

بزرگسالان مجاز به مصرف 30 تا 35 گرم قند چه به صورت قند طبیعی یا به صورت قند افزوده شده به مواد غذایی در روز می‌باشند.

کودکان چهار تا شش سال حداکثر 19 گرم قند آزاد در روز مجاز به مصرف هستند.

و قند مجاز برای کودکان هفت تا ده سال 24 گرم در روز می‌باشد.

آیا قند عسل مضر است (میزان مجاز مصرف عسل)

بیش از 80 درصد عسل، از قند ها است که در بسیاری از نوشیدنی ها، شیرینی ها، بستنی ها و دسرها استفاده می‌شود.

بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا میزان مصرف مجاز عسل برای مردها به طور روزانه 50 گرم عسل که معادل هفت قاشق چایخوری است.

زنان میزان مصرف مجاز عسل به صورن روزانه 33 گرم که معادل پنج قاشق چایخوری است.

و کودکان 2تا 18 سال هم 33 گرم یا همان پنج قاشق چایخوری مجاز به مصرف می‌باشند.

این مقدار پیشنهاد شده مصرف عسل طبیعی جایگزین تمامی قند مصرفی روزانه است و به میزان قندی که مصرف می‌شود باید از مقدار عسل کاسته شود.