عسل را با موم بخوریم یا بی موم؟

برخی از افراد بر این باورند عسل هایی که با موم هستند جزء عسل های طبیعی محسوب می‌شوند ولی تا چه حد این موضوع می‌تواند صحت داشته باشد؟

تولید موم توسط زنبورهای عسل کارگر در سن 12 تا 18 روزه گی از غدد زیر شکم آن ها ترشح می‌شود.

تولید موم توسط هشت غده ساخته می‌شود که هنگام ساخته شدن زنبور از شهد گل و عسل استفاده می‌کند.

موم ها چرب می‌باشند و از اسیدهای چرب تشکیل شده اند که دربدن هیچ جانداری قابل هضم نیستند.

برای تولید یک کیلو گرم موم لازم است زنبور عسل شش کیلو عسل مصرف کند که هم هزینه بر و همان زمان بر است و برای زنبور دار از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد.

موم در ابتدا رنگی سفید دارد ولی در هنگام برخورد با زنبورها و ترکیب با گرده به رنگ طلایی یا تیره در می‌آید.

موم زنبور عسل اگر طبیعی باشد خواصی دارد ولی اگر به صورت مصنوعی و با پارافین ساخته شده باشد برای بدن دارای مضراتی است.

اگر هم موم طبیعی تهیه کرده باشیم عاری از مشکل نیست چرا که در مزارع به علت استفاده از آفت کش ها موم ها محل تجمع سموم می‌شوند.

و یکی دیگر از دلایل مشکل دار بودن موم های طبیعی این است که به دلیل داروهایی که زنبورداران به زنبورهای عسل می‌دهند امکان آلوده شدن موم ها زیاد است.

و موم های مصنوعی نیز از پارافین صنعتی و موم طبیعی ساخته می‌شود که مصرف آن به دلیل استفاده پارافین در ساخت آن، سلامتی رابه خطر می‌اندازد.

مزایا و معایب خوردن عسل با موم

از جمله معایب خوردن عسل با موم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خوردن عسل با موم هیچ خاصیتی ندارد چرا که موم ها تنها در بدن کرم موم خوار قابل هضم است ودر بدن انسان و هیچ  جانداری قابلیت هضم ندارد.
  • شان های زنبور عسل آلوده به تخم کرم موم خوار است.
  • ساخت موم به صورت طبیعی و توسط زنبور عسل به دلیل زمان بر بودن و نیز هزینه بر بودن کمتر استفاده می‌شود و زنبور داران از موم های مصنوعی که با پارافین صنعتی ساخته می‌شود استفاده می‌کنند که این موم ها برای سلامتی مناسب نیستند.
  • زمانی که موم برای آج شدن از بین غلطک ها عبور می‌کند از آب صابون و پودر رخشویی استفاده می‌شود تا موم مذاب به غلطک نچسبد.
  • برخی از زنبورداران به جای شهد و عسل گلوکز و پرافین برای ساخت موم برای زنبورهای عسل می‌گذارند که مسلماً این موم سلامتی را به خطر می‌اندازد.

از مزایای موم ها می توان به نکات زیر اشاره کرد:

در صورت استفاده از موم های طبیعی که عاری از هرنوع سموم باشد شامل این خواص و مزایا می‌باشد.

  • طبع موم گرم است و در گذشته برای درمان برخی از بیماری هایی همچون عفونت دهان، تاول و زخم و برونشیت و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گرفته است.
  • با جویدن موم می‌توان از پوسیدگی دندان از موم جلوگیری کرد.
  • جویدن موم موجب استحکام لثه می‌شود.
  • پاک شدن مجرای حلق وبینی از عفونت می‌شود.
  • استفاده در لوازم آرایشی و کرم ها
  • بیماران دارای زخم معده برای بهبود زخم معده شان می توانند مصرف کنند.

از موم زنبور عسل بیشتر توصیه به صورت موضعی می‌شود.

بهترین مکان برای خرید عسل

بهترین مکان برای خرید عسل از فروشگاه هایی است که دارای برگه آنالیز عسل و محصولات آن از آزمایشگاه های معتبر می‌باشند.

و عسل و محصولات آن با کیفیت و دارای  ضمانت بازگشت کالا باشد.

یا اینکه از فروشگاهی که عسل خریداری می‌کنید فروشنده آن را بشناسید و از فروش محصولات طبیعی آن مطمئن باشید.

محصولات مجموعه عسل هفت برج خارون دارای ضمانت بازگشت وجه در صورت عدم رضایت مشتری می‌باشد و این مجموعه محصولات فروشگاه خود را با برگه آنالیز آزماشگاه از آزمایشگاه های معتبر به فروش می رساند.