طرز تهیه ۱۰ نوع شربت عسل در این مقاله ارائه خواهد شد تا تابستانی متفاوت با انواع نوشیدنی های بی نظیر عسل را پشت سر بگذارید.

شربت عسل یک نوشیدنی خنک و لذت بخش است که می تواند در فصل گرما ما را از گرمازدگی نجات دهد.

در فصل تابستان شاید این توصیه را زیاد می شنوید که مایعات خنک زیاد مصرف کنید تا دچار گرمازدگی نشوید.

خیلی از افرادمیلی به نوشیدن آب ندارند و ترجیح می دهند که یک نوشیدنی مزه دار میل کنند.

اگر قرار به میل یک نوشیدنی مزه دار است پیشنهاد ما به شما شربت عسل است که فاقد قند مصنوعی است و مناسب برای همه افراد ازجمله دیابتی ها و سالمندان می باشد.

قند موجود در عسل از قندهای طبیعی است و برای افراد دیابتی جایگزین خوبی به جای شیرین کننده های مصنوعی است.

در این مقاله طرز تهیه ۱۰ نوع شربت عسل را آموزش می دهیم تا در روزهای گرم سال درست کنید و ازمیل کردن آن لذت ببرید.

انواع شربت عسل

  • شربت عسل با گلاب

این شربت به خاطر گلاب موجود در آن آرام بخش می باشد و موجب آبرسانی به بدن و مانع گرمازدگی می شود.

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری عسل را در 2/3 لیوان آب ولرم خوب حل کرده و سپس یک سوم لیوان گلاب اضافه می کنیم.

زعفران هم می توان به این شربت افزود.

  • شربت سکنجبین عسلی

شربتی است که نوشیدن آن در طب سنتی در فصل گرما برای رفع گرما زدگی پیشنهاد می شود.

در رفع تشنگی و بهبود کبد چرب و مشکلات گوارشی موثر است.

طرز تهیه:

1/3 لیوان سکنجبین را به یک لیوان آب ولرم اضافه می کنیم و خوب مخلوط کرده و سپس چند قطعه یخ اضافه نموده تا سرد شود سپس و میل می نمایید.

  • شربت آبلیمو عسل

خوشمزه ترین شربتی که در یک روز داغ تابستانی می شود میل کرد و از خوردن آن بسیار لذت برد شربت آبلیمو عسل است.

این شربت طرفداران بسیاری دارد و می توان در یک روز گرم آن را نوشید و با آن بدن را هیدراته نگه داشت و از گرمازدگی در فصل تابستان جلوگیری کرد.

این شربت در رفع عطش موثر است و سیستم ایمنی را تقویت می کند و باعث دفع سموم بدن می شود.

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری عسل را در آب ولرم حل کرده سپس یک لیمو را از وسط تا نموده و آب لیمو تازه را به آن اضافه می کنیم.

یک ساعت در یخچال نگهداری می گذاریم تا سرد شود و بعد میل می نماییم.

  • شربت عسل با نعنا و عرق کاسنی
طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری عسل در یک لیوان آب ولرم حل می کنیم و دو قاشق غذا خوری عرق کاسنی و 3 قاشق عرق نعنا و یک قاشق گلاب به آن اضافه می کنیم و سپس می نوشیم.

این شربت باعث تقویت قلب و کبد می شود وباعث رفع کم خونی می شود.

  • شربت عسل و تخم شربتی

شربت تخم شربتی یکی از معروفترین شربت های تابستانه است که در هر مهمانی این شربت حضور دارد.

طرز تهیه:

یک قاشق عسل را با یک ونیم لیوان آب مخلوط می کنیم و بعد یک قاشق غذا خوری آب زعفران، یک قاشق غذا خوری گلاب، یک قاشق چایخوری تخم شربتی به آن اضافه نموده و بعد میل می کنیم.

تخم شربتی قبل از اینکه به آب عسلمان اضافه کنیم خیس می کنیم تا لعاب بیندازد و سپس به شرت اضافه می شود.

شربت تخم شربتی با عسل تقویت کننده قلب و حافظه می باشد.

  • شربت عسل با بیدمشک

شربت عسل و بیدمشک شربتی با طعم و عطری عالی است وآرام بخش است.

طرز تهیه:

یک قاشق عسل را در آب ولرم حل می نماییم سپس 1/3 لیوان عرق بید مشک به آن اضافه می کنیم و چند تکه یخ داخل شربت می اندازیم.

خوردن این شربت خوشمزه باعث سرحال شدن ما در یک روز تابستانه می شود.

  • شربت خاکشیر و عسل

این شربت برای رفع گرمازدگی معروف است و عطش را بر طرف می کند.

طرز تهیه:

ابتدا خاکشیر را تمیز می نماییم سپس با آب و عسل مخلوط کرده در صورت دوست داشتن یک قاشق غذا خوری آب زعفران و گلاب به آن اضافه می کنیم.

این شربت برای پاکسازی روده و خوردن هر صبح ناشتا سبب بهبود کبد چرب می شود . باعث درمان یبوست می شود و التهاب مجاری ادرار را کاهش می دهد.

  • شربت عسل و زعفران

این شربت طبع گرم دارد و برای افراد سرد مزاج توصیه می شود.

عسل را در آب ولرم حل می کنیم و دو قاشق آب زعفران به آن اضافه می کنیم و تکی یخ در آن انداخته تا خنک شود و سپس میل می نمایید.

شربت عسل و زعفران آرام بخش، کاهش و تسکین دهنده درد، انرژی زا می باشد.

  • شربت عسل وعرق بهار نارنج

این عسل عطر بی نظیری دارد و به عنوان یک نوشیدنی در فصل تابستان پیشنهاد می شود.

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری عسل را در یک لیوان آب ولرم حل کرده و سپس یک چهارم لیوان عرق بهار نارنج و چند تکه یخ به آن اضافه می کنیم و میل می کنیم.

این شربت آرام بخش، اشتها آور، آرام کننده سردرد های میگرنی و باعث تنظیم ضربان قلب می شود.

  • شربت آب و عسل

این شربت راحت ترین و دم دست ترین شربت است.

طرز تهیه:

یک لیوان آب ولرم را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط می کنیم و چند تکه یخ در آن می اندازیم و به آرامی میل می کنیم.

شربت عسل سبب سم زدایی بدن، کاهش وزن، هیدراته شدن بدن وبهبود علائم آلرژی می شود.

می توان در طول روزهای تابستان با طرز تهیه ۱۰ نوع شربت عسل هر کدام در یک روز طعم های متفاوت را امتحان کرد و از خواص هر کدام بهره مند شد.

خواص شربت عسل

در طب سنتی بر نوشیدن شربت عسل و بهره بردن از خواص این نوشیدنی خوشمزه تاکید شده است.

  • نوشیدن شربت عسل ساده سبب کاهش وزن در افراد می شود و متابولیسم بدن را افزایش می دهد.

این شربت غنی از ویتامین ها، اسید آمینه و مواد معدنی است.

  • هضم غذا را سرعت می بخشد. مصرف شربت عسل به صورت ناشتا سبب دفع سموم از دیواره روده می شود و معده و مخاط روده مستعد جذب آنزیم ها و مواد معدنی می شود.

وقتی معده و روده پاکسازی می شود هضم غذا آسان تر می شود.

  • باعث کاهش علائم آلرژی می شود و برای اینکه اثربخشی داشته باشد باید به صورت مداوم مصرف شود.

با استفاده از دستورات طرز تهیه ۱۰ نوع شربت عسل می توانید در روزهای گرم بدن خود را هیدراته نگه دارید و دچار گرمازدگی نشوید.

آیا عسل برای بیماران دیابتی مضر است؟

85 درصد قند عسل را فروکتوز و گلوکز تشکیل می دهد و شیرینی عسل چندین ( حدود 25 ) برابر ساکاروز ( قند معمولی ) است.

این باور اشتباهی است که تصور کنید عسل فاقد قند است.

عسل هایی موجود هستند که مقدار فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز هستند.

فروکتوز در طی فرآیند جذب نیازی به انسولین ندارد در صورتی که گلوکز برای جذب وابسته به انسولین است.

مثلاً عسل آویشن یا عسل اقاقیا از این نوع عسل هستند و فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز دارند و پزشکان به بیماران دیابتی این نوع عسل را پیشنهاد می کنند.

ولی لازم است بدانید که فروکتوز هم در کبد تبدیل به قند خون می شود و در فرایند متابولیسم کبد باعث افزایش چربی خون وتری گلسیرید شود.

پس عسل اگر ارگانیک و طبیعی هم باشد سبب افزایش قند موجود در خون می شود و در مصرف آن باید احتیاط کرد.

دیابت چیست؟ مصرف عسل برای بیماران دیابت مجاز است؟

دیابت یک بیماری است که مربوط به سوخت و ساز بدن است و جزء امراض مزمن شناخته می شود.

وقتی قند خون فرد در یک بازه زمانی طولانی بیش تر از 120 میلی گرم در دسی لیتر باشد فرد دچار دیابت شده است.

قند عنصر اولیه ایی است که انرژی بدن را تامین می کند و بوسیله انسولین که توسط پانکرانس تولید می شود کنترل می شود.

وقتی غذایی می خوریم تجزیه می شود و گلوکز وارد خون می شود. انسولین گلوکز داخل خون را تبدیل به سوخت برای سلول ها می کند.

وقتی فرد دچار دیابت می شود انسولین در خون شخص به اندازه کافی نیست یا عملکرد درستی ندارد درنتیجه میزان قند موجود در خون فرد افزایش می یابد و در طولانی مدت سبب آسیب به اندام ها می شود.

2 نوع دیابت داریم دیابت نوع 1و نوع 2

دیابت دلایل متفاوتی دارد ولی علت شایعش عوامل ارثی است.

در نوع یک انسولین توسط پانکرانس به اندازه کافی تولید نمی شود و قند خون افزلیش می یابد.

حدود 10 درصد افراد دیابتی از نوع یک هستند و با تزریق انسولین سطح قند خونشان کاهش پیدا می کند.

در دیابت نوع 2 بدن انسولین ترشح می کند ولی کارایی به اندازه کافی ندارد که در این نوع هم سطح قند خون افزایش می یابد.

90 درصد افراد به دیابت نوع 2 مبتلا هستند وعلتش هم کم تحرکی و مصرف بی رویه غذاهای چرب و تغییر سبک زندگی شناخته شده است.

در نوع 2 اگر فرد رویه زندگی خود را تغییر بدهد دیابت بهبود می یابد.

  آیا افراد دیابتی قادر به مصرف عسل هستند؟

بله افراد دیابتی نیز می توانند عسل مصرف کنند ولی به هر اندازه ایی نه نمی توانند.

عسل شاخص گلایسمیک پایینی نسبت به مواد قندی مصنوعی دارد ولی مصرف زیاد آن خود سبب افزایش قند خون می شود.

در مطالعاتی در رومانی مشخص شد افرادی که عسل به جای قند و شکر مصرف می کنند سطح قند خونشان پایین تر است.

نکات احتیاطی مصرف عسل برای بیماران دیابتی

نکاتی احتیاطی عسل برای افرار دیابتی:

  • افراد دیابتی باید از عسل خام و طبیعی استفاده کنند و از مصرف عسل های مصنوعی و تقلبی پرهیز کنند.

علت پرهیز از عسل های تعذیه ایی و مصنوعی، استفاده از شیرین کننده های مصنوعی در این نوع عسل ها است که برای بیماران دیابتی خطر ناک است.

  • استفاده از عسل جایگزین خوبی به جای قند و شکر برای افراد دیابتی است.

ولی وباید بیشتر از حد مجاز و بیش از اندازه از عسل استفاده نکرد چرا که این خود عاملی برای افزایش خون است.

  • افراد دیابتی باید قبل از استفاده از عسل با پزشک خود مشورت کنند.
  • افراد دیابتی قبل از اینکه سطح قند خونشان به حد نرمال نرسیده  اجازه استفاده از عسل را ندارند.

هنگام استفاده از شربت عسل افراد دیابتی باید احتیاط را رعایت کنند و با مشورت پزشک از نوشیدنی های شربت عسل استفاده کنند.