بهبود کم خونی با عسل طبیعی در خانه یکی از روش های مطمئن و دردسترس محسوب می شود که عوارض جانبی ندارد.

عسل به عنوان یک منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین هاست که می تواند در بهبود کم خونی مفید باشد.

بعد از مصرف یک دوره از عسل طبیعی به طور چشم گیری کم خونی مخصوصاً از نوع خفیف بهبود پیدا می کند.

در این مقاله تصمیم گرفتیم شما را با مشکل کم خونی وعلائم و دلایل بروز آن آشنا کنیم.

تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

کم خونی چیست؟

کمبود آهن یا کمبود خون در بدن باعث کاهش قدرت جذب و حمل اکسیژن توسط سلول‌ها و بافت‌های بدن می‌شود. این وضعیت به عنوان کم خونی شناخته می‌شود و در بسیاری از موارد ناشی از کمبود آهن است.

سه نوع کم خونی از نظر شدت وجود دارد:

  • کم خونی خفیف
  • کم خونی متوسط
  • کم خونی شدید

کم خونی ممکن است به دلایل مختلفی در افراد رخ دهد.

دلایلی که باعث بروز کم خونی در بدن می شود عبارتند از:

  • کمبود آهن: کمبود آهن در رژیم غذایی شما می‌تواند باعث کم شود و آهن ضروری برای ساخت هموگلوبین و پروتئینی که در سلول‌های قرمز خون وجود دارد و به حمل اکسیژن به بدن کمک می کند، تامین نشود.

کمبود آهن به خصوص در کودکان شایع است چون رژیم غذایی فاقد آهن دارند.

  •  کمبود ویتامین B12: ویتامین B12 یک ماده ضروری برای ساخت سلول‌های قرمز خون و حمل اکسیژن است. کمبود ویتامین B12 ناشی از کمبود آهن و یا بیماری هایی مانند بیماری کرون، سلیاک و اهتزازات پارکینسون می‌تواند باعث کم خونی شود.
  • خونریزی: خونریزی از دستگاه گوارش، پریودهای نامنظم و خونریزی های غیر نرمال که در زنان وجود دارد، زایمان، آسیب‌های جسمی فیزیکی که منجر به خونریزی های زیاد می شود، یا بیماری هایی مانند سرطان می تواند باعث کم خونی شود.

علایم کم خونی ممکن است شامل :

  • خستگی و ضعف عمومی بدن
  • احساس بی‌حالی و نداشتن انرژی لازم برای انجام امور روزانه
  •  سردرد و سرگیجه
  • تنگی نفس و دشواری در تنفس
  •  پوست کم رنگ، خشک و نازک شده
  • لرزیدن دست‌ها و پاها
  • افتادگی فشار خون
  • بروز تاری دید، چشم درد، قرمز شدن چشم‌ها
  • بروز درد عضلانی و استخوانی
  • کاهش شدید اشتها و کاهش وزن به صورت نامطلوب

ترکیبات مفید با عسل برای بهبود کم خونی

یکی از روش های عالی و قابل دسترس برای کم خونی مصرف عسل است.

گنجاندن عسل در رژیم غذایی به صورت میان وعده و صبحانه در بهبود کم خونی های ضعیف بسیار موثر است.

عسل را به صورت خام و به صورت ترکیب با میوه ها، دمنوش ها و نوشیدنی ها و انواع نان ها و کیک های خانگی می توان مصرف کرد.

در زیر چند نمونه از ترکیبات با عسل که به بهبود کم خونی کمک میکند را معرفی می کنیم.

  • عسل و مغزیجات:

عسل یک فرآورده غذایی طبیعی است که توسط زنبور عسل از شهد گل ها تولید می شود و مصرف آن به تنهایی ارزش غذایی بالایی دارد.

همچنین مغزیجاتی مثل بادام، گردو، پسته و بادام هندی و بادام زمینی و … حاوی درصد بالایی پروتئین، چربی های سالم و فیبر هستند و استفاده از آن ها به عنوان یک میان وعده سالم یا به عنوان افزودنی به سالاد و یا ترکیب با عسل برای کم خونی مفید است.

  • عسل و پسته:

پسته حاوی مقدار زیادی از ویتامین B6، فولات و آهن است که به تقویت سلول‌های خونی کمک می‌کند.

  •  گردو و عسل:

گردو حاوی مقدار زیادی از فسفر، منگنز و روغن‌های چرب است که به تقویت سلول‌های خونی کمک می‌کند.

  • عسل و بادام زمینی:

بادام زمینی یک منبع پروتئین، فیبر، و ویتامین‌های B و E است که به عنوان یک خوراکی سالم برای تقویت سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به دیابت، و تقویت سلامت عضلات استفاده می‌شود.

همچنین، ترکيبي از عسل و بادام زميني يكي از خوراكي هاي مفید برای بهبود کم خونی بشمار می آید.

نکته قابل توجه این است که عسل باعث جذب بهتر این مواد تغذیه‌ای در بدن شما خواهد شد.

  • عسل و میوه ها:

عسل و میوه ها دو غذایی هستند که به دلیل خواص غذایی و درمانی بالای خود، از جمله محبوب ترین غذاها در سراسر جهان هستند که در مواردی برای بهبود بیماری های بدن مصرف می شوند.

از جمله ترکیبات میوه هایی مثل موز و یا سیب با عسل برای بهبود کم خونی مفید می باشد و توصیه می شود در رژیم غذایی حتما جایگزین شود.

  • عسل و زعفران:

زعفران باعث افزایش تولید سلول‌های خونی می‌شود و عسل نیز حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی است که برای تقویت سلول‌های خونی بسیار مفید است.

در این مقاله سعی کردیم به کم خونی و بهبود کم خونی با عسل طبیعی در خانه بپردازیم شما می توانید برای تهیه انواع ترکیبات عسل با مغزیجات به فروشگاه عسل هفت برج خارون مراجعه کنید و خریدی با اطمینان داشته باشید.

مجموعه عسل هفت برج خارون ارائه دهنده انواع عسل از جمله عسل قنقال، عسل کنار، عسل شوید، عسل گون گز، عسل گشنیز، عسل اکالیپتوس، عسل زول و عسل کتیرا و کلیه محصولات زنبور عسل می‌باشد.