خواص عسل با حرارت دیدن کاهش پیدا می‌کند؟ این سوالی است که دغدغه افراد زیادی است.

حرارت دیدن عسل و جوشاندن آن تا چه اندازه خواص عسل را کاهش می‌دهد؟

آیا حرارت دادن عسل باعث سمی شدن آن می‌شود؟ این ها سوالاتی است که در این مقاله به آن ها جواب داده خواهد شد.

عسل خام و بدون فرآوری دارای ویتامین ها، مواد معدنی، اسید آمینه، مواد پرو بیوتیک ، آنزیم ها و آنتی اکسیدان است.

اگر این عسل بالای 45 درجه حرارت ببیند آنزیم ها و خواص خود را از دست می‌دهد و اگر بالای 60 درجه حرارت ببیند از کیفیت آن کاسته می‌شود و اگر بالای 70 درجه سانتی گراد حرارت بگیرد کاراملیزه می‌شود.

عسلی که بالای 70 درجه سانتی گراد حرارت ببیند دیگر هیچ خواصی ندارد و شبیه یک قند است.

پس اگر قصد استفاده عسل در نوشیدنی های گرم را دارید اجازه دهید کمی سرد شود و بعد از آن استفاده کنید تا خواص آن حفظ شود.

از علت فرآوری عسل این است که عسل مورد توجه مشتری قرار بگیرد.

عسلی که حرارت می‌بیند دیگر شکرک نمی‌زند و و بافت سفتی پیدا می‌کند.

و دیگر علت های فرآوری عسل مانع شدن از تخمیر و ترش شدگی عسل می‌شود.

بر اساس تحقیقات علمی خواص عسل با حرارت دیدن کاهش پیدا می‌کند ولی سمی نمی شود.

ویژگی خواص عسل حرارت دیده؟

از ویژگی های عسل حرارت دیده:

  • کاهش ویسکوزیته عسل به منظور عبور از صافی برای راحت تر بسته بندی شدن
  • مانع شکرک زدن عسل بشوند تا مدت بیشتری عسل روان بماند
  • کشتن مخمر های درون عسل برای جلوگیری از تخمیر عسل

یکی از دلایل تخمیر عسل رطوبت بالای عسل است.

هنگامی که عسل را قبل از پخته شدن در کندو برداشت کنند رطوبت عسل بالا است و این رطوبت سبب تخمیر عسل می‌شود و عسل فاسد می‌گردد.

آیا عسل حرارت دیده سمی است؟

اگر بخواهیم حرارت دیدن عسل و سمی شدن آن را از نظر علمی بررسی کنیم باید دوفاکتور (HMF و MGO) را مورد بررسی قرار دهیم.

حرارت دیدن عسل سبب تولید ماده ایی هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) می‌شود البته اگر با دمای بالای 140 درجه سانتی گراد حرارت ببیند.

که افزایش (HMF) در محلول هایی که حرارت می‌بیند بسیار اندک است.

(HMF) از شکسته شدن فروکتوز موجود در عسل بر اثر حرارت بوجود می‌آید.

MGO یا متیل گلیوکسال یک ماده سمی است که با حرارت دادن عسل مقدار آن افزایش پیدا می‌کند.

این ماده می‌تواند به سلول های بدن آسیب برساند.

البته بدن انسان سم زدایی می‌کند و مانع از آسیب رسیدن به بدن می‌شود.

اگر عسل را به مدت طولانی  در درجه حرات بالا قرار ندهیم سمی نخواهد شد اما باید به این نکته توجه داشت در معرض حرارت قرار گرفتن عسل تغییراتی در آن ایجاد می‌کند.

باید به این موارد توجه داشت که حرارت، نگهداری طولانی مدت و نور تا حدودی خواص عسل را از بین می برد و تغییراتی در عسل ایجاد می‌کند اما موجب سمی شدن عسل نمی شود.

بهترین نوع عسل، عسل طبیعی و خام است که تمام خواص خود را حفظ کرده است.

مجموعه عسل هفت ارائه دهنده عسل خام و طبیعی است و بر محصولات خود ضمانت بازگشت وجه قرار داده است.

که در صورت عدم رضایت مشتری ضمانت بازگشت وجه دارد.