تفاوت عسل تغذیه‌ای از عسل طبیعی کاری بسیار سخت است و تنها با بردن عسل به آزمایشگاه و آنالیز آن قادر خواهیم بود که عسل تغذیه ایی را از عسل طبیعی تشخیص دهیم.

ولی شاید برای شما این سوال پیش آید که چرا عسل تغذیه ایی تولید می‌شود دلایل زیادی دارد که ما در این مقاله به چند مورد اشاره می‌کنیم.

دلایل تولید عسل تغذیه ایی

  • برای گذراندن زمستان

یکی از اصول زنبور داری کوچ دادن زنبور ها برای تغذیه به مناطقی است که دارای پوشش گیاهی مناسبی می‌باشد.

این کار در بر دارنده هزینه زیادی برای زنبوردار است.

و همه بر این موضوع واقف هستیم که در فصول سرد سال جریان شهد بسیار محدود و کم است.

پس زنبور دار برای اینکه کلنی زنبورش حفظ شود مجبور به تغذیه زنبور با شربت آب و شکر است و معمولاً عسل ی که تولید می‌شود برای تغذیه خود زنبور عسل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • تحریک کردن کلنی در فصل بهار

اگر زنبور عسل در فصل سرد سال از عسلی تغذیه کند که در اواخر تابستان تولید کرده در اوایل بهار که فصل تخم گذاری ملکه و افزایش جمعیت کلنی است منبع تغذیه کندو کم می‌شود.

این زمان، زمان حساسی است برای کندو چرا که در صورت کم بودن منبع تغذیه ملکه کمتر تخم گذاری می‌کند تا تعادلی بین منبه تغذیه و تعداد زنبورها برقرار شود.

در صورتی که این زمانی است که باید جمعیت کلنی زیاد باشد تا جریان شهد مناسبی وارد کندو شود و ملکه تخم گذاری زیادی انجام دهد.

در این زمان زنبور دار شروع به تغذیه با شربت شکر و آب می‌کند تا شهد مناسب وارد کندو شود و ملکه تخم گذاری را افزایش دهند.

این جریان کاری به عسل تغذیه ایی ندارد چرا که زنبور دار پس از اینکه ورود اولین شهد به کندو تغذیه مصنوعی را قطع می‌کند.

  •  تولید عسل تغذیه ایی برای فروش

زنبوردار به چند منظور این کار را انجام می‌دهد:

  1.  قیمت عسل تغذیه ایی بسیار مناسب تر از عسل طبیعی است و زنبوردار بیشتر می‌تواند عسل بفروشد.
  2. بارگیری کندویی که با شربت آب و شکر تولید می‌شود قطعاً بیشتر  از کندویی است که با شهد گل ها بارگیری می‌شود. در نتیجه عسل بیشتری با قیمت مناسب تر تولید می‌شود.
  3. ریسک زنبور دار به شدت کم می‌شود چرا که مجبور نیست که زنبورستان خود را مدام کوچ دهد.

کوچ دادن زنبورستان آن را با ریسک مواجه می‌کند جرا که طبیعت قابل پیش بینی نیست و ممکن است با تغییر ناگهانی آب و هوا کل کلنی از بین برود و یا زنبوردار قادر به جمع آوری عسل نشود.

تعریف عسل تغذیه‌ای و طبیعی

زنبورها برای بدست آوردن شهد گل ها  و نوشیدن آن ها مسافت زیادی، کیلومترها پرواز می کنند تا از شهد گل ها بنوشند و این مسافت را دوباره پرواز می‌کنند تا دوباره به خانه برگردند و شهدی را که نوشیدن به عسل تبدیل کنند.

زنبور عسل برای تولید یک کیلو عسل طبیعی باید 4 میلیون بار بر روی گل بشیند و حدود 5 برابر مسافت دور کره زمین پرواز کند.

عسل طبیعی:

عسلی است که زنبور عسل از شهد گل ها می‌نوشد وهیچ چیز دیگر جزء شهد گل ها در تغذیه زنبور عسل دخالت ندارد.

این عسل ساکاروز پایینی دارد و دارای خواص درمانی است.

عسل تغذیه ایی:

عسل تغذیه ایی عسلی است که زنبور از مواد قندی در کنار شهد گل ها برای تغذیه استفاده می‌کند.

زنبور دار با گذاشتن شربت و آب و شکر کنار کندو باعث می‌شود زنبور به جای شهد از این شربت برای تغذیه استفاده کند.

شربت آب و شکر اصلی ترین تغذیه مصنوعی برای زنبور محسوب می‌شود ولی از ملاس چغندر، ساخارین و شربت گلوکز نیز برای تغذیه زنبور عسل استفاده می‌شود.

پس در عسل تغذیه ایی زنبور دار در تغذیه زنبور و کلنی مداخله می‌کند.

نوعی عسل نیز وجود دارد که به عسل مصنوعی معروف است و این عسل ها توسط کارخانه ها تولید می‌شود.

پس تفاوت عسل تغذیه‌ای از عسل طبیعی در نوع تغذیه زنبور عسل است.

مضرات عسل تغذیه‌ای

از مضرات عسل تغذیه ایی می‌توان به این نکته اشاره کرد که دیگر خواص درمانی عسل طبیعی را ندارد.

در عسل تغذیه ایی نسبت فروکتوز به گلوکز کمتر از ۰/۹ است که فروکتوز قندی است که قند خون را افزایش نمی‌دهد.

و کمتر بودن سبب افزایش قند خون می‌شود.

روش تشخیص عسل تغذیه‌ای از طبیعی

برای تشخیص عسل تغذیه ایی از عسل طبیعی تنها یک راه وجود دارد و آن بردن عسل به آزمایشگاه و آنالیز کردن عسل است.

در بازار عسل نیز مانند هر بازاری امکان تقلب در آن وجود دارد و ممکن است عسل تغذیه ایی را به جای عسل طبیعی به فروش برسانند.

تشخیص اینکه عسلی که می خواهیم خریداری کنیم طبیعی است یا تغذیه ایی امری است دشوار چرا که عسل طبیعی و تغذیه ایی از نظر ظاهر بسیار به یکدیگر شبیه هستند.

هردو توسط زنبور تولید می‌شود ولی یکی از شهد گل های طبیعی و دیگری از شربت آب شکر تغذیه کرده است.

سنجش فاکتورهای مهم عسل در آزمایشگاه ها یکی از مطمئن ترین راه ها برای تشخیص عسل طبیعی از تغذیه ایی است.

سه فاکتور مهم در سنجش عسل طبیعی شامل نسبت فروکتوز به گلوکز، ساکاروز عسل و پرولین است.

ساکاروز:

مقدار ساکاروز عسل باید حداقل 5 درصد باشد بیشتر از این عدد نشانی از تغذیه ایی بودن عسل است.

نسبت فروکتوز به گلوکز:

این نسبت باید ۰/۹ باشد و اگر کمتر از این مقدار بود نشانی از تغذیه ایی بودن عسل است.

پرولین:

پرولین اسید آمینه ایی است که در گیاهان یافت می‌شود و وجود ان در عسل نشانی بر طبیعی بودن عسل است.

ونباید از ۱۸۰ میلی گرم در کیلوگرم کمتر باشد.

محصولات فروشگاه اینترنتی عسل هفت برج خارون دارای برگه آنالیز از آزمایشگاه های معتبر می‌باشد.

این فروشگاه ارائه کننده انواع عسل طبیعی، ژل رویال، گرده گل، بره موم، موم ورقه ایی، موم گرانول و موم تخته ای با بالاتریت کیفیت می‌باشد.

تفاوت عسل تغذیه‌ای از عسل طبیعی کاری دشوار است چرا که از نظر فیزیکی و ظاهر شبیه هم هستند.

و تنها با آزمایش عسل می‌توان به طبیعی بودن آن پی برد.