نکات مهم در مورد رنگ عسل‌ها موضوعی است که قرار است در این مقاله به آن بپردازیم.

شاید برای شما برای یکبار هم که شده پیش آمده باشد که بهترین رنگ عسل کدام است؟

آیا عسل های با رنگ تیره با کیفیت تر است یا عسل های با رنگ روشن؟

عسل ها رنگ های متنوعی دارند و از روی رنگ عسل بر خلاف تصور عموم نمی‌توان به کیفیت آن پی برد.

رنگ عسل بستگی زیادی به پوشش گیاهی که زنبور از شهد آن می‌نوشد و منطقه ایی که کندوهای زنبور در آن قرار می‌گیرد بستگی دارد.

پس رنگ عسل می‌تواند از تیره تا روشن مثل آب متغییر باشد.

طعم عسل نیز به رنگ آن بستگی دارد اصولاً عسل های با رنگ تیره تر رایحه دارتر و و مزه دار تر و یا به عبارتی مزه‌ی عسل های تیره قوی تر از عسل های روشن است .

عسل های با رنگ روشن طعم و رایحه ایی ملایم تر نسبت به عسل های تیره دارند.

از طرفی عسل های تیره رنگ خواص آنتی اکسیدانی و مواد معدنی بیشتری نسبت به عسل های بارنگ روشن دارند.

مثلاً عسلی مانند عسل پونه کوهی رنگ تیره دارد.

البته باید به این نکته توجه کرد که رنگ تیره عسل نشانی از طبیعی بودن آن لزوماً نیست.

می توان عسل را با حرارت دادن به رنگ تیره در آورد پس بر اساس پارامترهایی دیگر که در آزمایشگاه عسل مورد بررسی قرار می‌گیرد می‌توان به اصل بودن عسل پی برد.

یکی از نکات مهم در مورد رنگ عسل‌ها این است که  رنگ عسل تعیین کننده طبیعی یا تقلبی بودن آن نیست.

انواع رنگ‌های عسل

رنگ عسل ها به شهد گلی که زنبور می‌نوشد اختلاف دارد وبه همین دلیل است که عسل ها داری رنگ های متفاوت هستند.

عسل بهار نارنج زرد طلایی است ولی عسل آویشن کهربایی رنگ است. و یا عسل شبدر سرخ، رنگی قرمز و منحصر به فرد دارد و عسل اقاقیا دارای رنگ روشن است.

عسل سماق را می‌توان از روی رنگ سبز آن شناخت. و یا عسل اکالیپتوس زرد رنگ، عسل افرا سرخ، عسل گندم سیاه قهوه ایی تیره، عسل مرکبات زرد روشن، عسل کلزا پرتقالی روشن و یا رنگ عسل گون گز زرد روشن است.

پس نوع گیاه در رنگ عسل تاثیر گذار است.

اگر چه نوع شهدی که زنبور می‌نوشد در رنگ عسل اثر می‌گذارد ولی دیده می‌شود که عسلی از یک نوع گل توسط زنبور عسل تولید می‌شود ولی در دو منطقه جداگانه که این دو عسل دارای رنگ متفاوت است.

پس منطقه برداشت وشیوه نگهداری عسل نیز در رنگ آن تاثیر گذار است.

عسل با گذشت زمان رنگش تیره تر می‌شود یعنی هرچه عسل تازه تر باشد رنگ آن روشن تر است.

نگهداری عسل در مکانی گرم سبب تیره تر شدن رنگ آن می‌شود.

شکرک زدن نیز باعث تغییر رنگ عسل می‌شود.

نور خورشید، رطوبت و ظروف پلاستیکی نا مرغوب سبب تغییر رنگ عسل می‌شود.

رنگ برخی از عسل ها شفاف است مثل رزماری و گل گاو زبان و رنگ برخی زرد روشن است مثل مرکبات و آفتابگردان.

عسل هایی با رنگ زرد طلایی نیز طرفداران خود را دارد مثل عسل بید و عسل زرشک رنگ زرد متمایل به قرمز ویژه عسل شبدر قرمز و کلزا و رنگ قهوه ایی مربوط به گندم سیاه است.

عسل قنقال نیز به رنگ عقیقی روشن است.

این خواص عسل است که باعث می‌شود شما عسل با رنگ تیره یا رنگ روشن انتخاب کنید.

از کجا بفهمیم عسل طبیعی است؟

از رنگ عسل نمی‌توان به طبیعی یا تقلبی بودن عسل پی برد چون رنگ عسل ها بستگی زیادی به نوع شهدی که زنبور نوشیده است، مکان و نیز شرایط نگهداری عسل دارد.

عسل های روشن به دلیل اینکه دارای طعم ملایم هستند برای شیرین کردن چای و یا غلات صبحانه استفاده می‌شوند چرا که تغییری در طعم ایجاد نمی‌کنند.

و عسل های با رنگ تیره دارای آنتی اکسیدان و مواد معدنی بیشتری نسبت به عسل ها با رنگ روشن است و بیشتر خواص درمانی دارند.

مطمئن ترین راه تشخیص عسل طبیعی، آزمایش عسل است.

مجموعه عسل هفت برج خارون مجموعه محصولات عسل خود را با برگه آزمایش از آزمایشگاه های معتبر به فروش می‌رساند.