عسل یا شکر شیرین کننده بهتری است؟

برای شیرین کردن نوشیدنی ها اغلب از شکر یا عسل استفاده می شود. کدامیک، عسل یا شکر ارزش غذایی دارد؟

عسل و شکر جزء مواد غذایی کربوهیدرات دار هستند و از دو قند فروکتوز و گلوکز تشکیل شده اند.

فروکتوز را تصفیه می کنند و در شیرین کننده ها مصرف می کنند.

بعد از مصرف شکر یا عسل به سرعت فروکتوز و گلوکز در بدن تجزیه می شود و سطح خون را افزایش می دهند.

در شکر به صورت نصف نصف فروکتوز و گلوکز وجود دارد یعنی 50 درصد فروکتوز و 50 درصد گلوکز ولی در عسل این نسبت 30 به 40 است یعنی 30 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز است.

شکر به نسبت عسل قند خون را زودتر بالا می برد چرا که نسبت فروکتوز شکر به عسل بالاتر است.

شکر مواد معدنی ندارد. عسل کالری بیشتری از شکر دارد و همین امر سبب می شود که مقدار کمی از عسل برای شیرین کردن مواد غذایی کافی باشد.

به این موضوع توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف شکر و عسل باعث چاقی و اضافه وزن می شود.

فواید عسل نسبت به شکر

عسل فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز دارد که این نسبت 40 به 30 است. که فروکتوز خاصیت شیرین کنندگی بیشتری نسبت به گلوکز دارد.

این امر سبب می شود که مصرف کمی از عسل نسبت به شکر، شیرین کنندگی مطلوبی به مواد غذایی مان بدهد.

در عسل مواد معدنی و انواع ویتامین ها موجود است ولی شکر فاقد مواد معدنی است و همین امر سبب شده است عسل ارزش غذایی بیشتری نسبت شکر داشته باشد.

در عسلی که تصفیه نشده مقداری گرده گل موجود است که این گرده دارای خواص درمانی زیادی است.

از دیگر فواید عسل نسبت به شکر، ضد میکروب بودن عسل می باشد که باعث بهبود زخم ها می شود. ضد التهاب و آنتی اکسیدان می باشد.

عسل سرفه و گلودرد را بهبود می بخشد و بسیاری از خواص دیگر را دارا است که شکر فاقد این خاصیت ها می باشد و هیچ ماده معدنی و ویتامینی ندارد.

پس براساس مواردی که گفته شد در جواب سوال عسل یا شکر شیرین کننده بهتری است؟ می توان گفت عسل قطعاً بهتر است.

شکر سفید چه ویژگی هایی دارد؟

شکر تشکیل شده از فروکتوز و گلوکز است که با هم ترکیب می شوند و ساکاروز را تشکیل می دهند.

از چغندر قند و نیشکر شکر تولید می شود که طی چند مرحله فرآوری به شکل دانه دانه در می آید و در همین مراحل خواص خود را از دست می دهد.

شکر خام، شکر قهوه ایی و شکر سفید پر استفاده کننده ترین شکرها می باشند.

شکر قهوه ایی ترکیبی از شکر سفید و شیره قند است و کمی خاصیت دارد.

نوع خام شکر از نوع سفیدش کمتر تصفیه شده است ولی از لحاظ ارزش غذایی شبیه هم هستند.

از مزایای شکر نسبت به عسل می توان کم کالری بودن آن نسبت به عسل را گفت و دیگر قیمت مناسب شکر نسبت به عسل را اشاره کرد.

ماندگاری طولانی مدت دارد و به خاصیت شیرین کنندگی آن اشاره کرد.

به جای شکر معمولی از عسل طبیعی استفاده کنیم!

شکر معایبی دارد که این معایب سبب می شود که از جایگزینی استفاده کنیم که خطر کمتری سلامتی ما را تهدید کند.

از شکر به عنوان شیرین کننده سمی یاد می شود که بیماری های قلبی وعروقی ودیابت را افزایش می دهد. قند خون را بالا می برد وبرای افراد دیابتی مناسب نیست.

برای کبد مشکل ایجاد می کند و سبب می شود افراد دچار کبد چرب غیر الکلی بشوند. شکرسبب چاقی می شود.

شکر نسبت به عسل سخت هضم است. وباکتری های مفید روده را از بین می برد وسبب بیماری های مزمن می شود.

شکر باعث پوسیدگی دندان می شود و این یکی دیگر از معایب شکر است.

عسل و شکر هر دو کالری بالایی دارند ولی عسل خاصیت آنتی اکسیدانی دارد دارای ویتامین و مواد معدنی است ولی شکر فاقد آن ها است و هیچ ارزش غذایی ندارد.